Puudub valu kõhu allosas 37

Kui Teie šampanjakogus päevaselt ületab ml on see oht reaalne. Juba 3—4 ravimi koostoime on prognoosimatu, see sõltub annusest, inimese vanusest, maksa ja neerude seisundist, ainevahetustüübist jne. Mis võib olla tegelikult selle põhjus ja kuidas seda saab ravida. Anne Kirssi vastuvõtule.

Lapsena ei kannatanud bussisõitu ja nüüdki enne laevareisi pean tublisti ennast psühholoogiliselt töötlema. Sellised halvad ajad kestavad kuu või natuke rohkem ja siis nagu tõmbub tagasi — saab kuu või kaks puhata ning siis läheb uuesti lahti.

Tekib raskusi tööle jõudmisega bussisõit ja umbses tööruumis viibimisega olen teenindaja ning ei saa teeninduspunktist lahkuda. Millest võiks olla tingitud sellised nähud ja kas on mingeid vahendeid olukorra parandamiseks?

Tegemist võib olla tõenäoliselt vererõhu regulatsioonihäire või tasakaaluelundi kõrgenenud tundlikkusega. Need on aga healoomulised seisundid, mis vajavad eeskätt head enesetundmist, s. Alustuseks olen juba kümnendat kuud kaalujälgija ning olen 10 puudub valu kõhu allosas 37 kaalust alla võtnud cm ja 64 kg. Viimasel ajal ei ole mul aega hommikuti süüa, kuigi tean, et peaksin. Seetõttu on mul kell 12 paha olla, pea hakkab ringi käima ning kui tõusen toolilt püsti, siis on isegi silme ees mustaks läinud ja kõrvus kohisema hakanud.

Süda läheb ka täiesti pahaks, sel puhul aitab tass teed ilma suhkruta. Perearsti juures mõõtsin vererõhku, mille ülemine olimuidu on mul isegi pisut madalam. Veresuhkur oli ka korras, s. Kohvi ma ei joo. Nii et arst ei osanud muud soovitada, kui et hommikuti peaksin ka sööma, kuid kui mul tõesti ei ole hommikul isu. Mida peaksin tegema, et ei oleks lõunaajal nii kehv enesetunne?

VASTUS: Leian, et Teie vaevuse põhjuseks on keskpäevane hüpoglükeemia teke ehk teisisõnu veresuhkru alanemine tasemeni, kus on võimalikud mitmed vaevused. Need klapivad hästi Teie kaebustega: nõrkus, minestustunne, kohin kõrvus. Ühekordne veresuhkru kontroll ei anna seisundist päris õiget pilti, õige oleks seda kontrollida korduvalt halva enesetunde ajal.

Soovitan süüa sagedamini, korraga aga vähem ja tingimata ka süsivesikuid sisaldavat toiduaineid: kui muud pole käepärast siis paar karamellkommi aitab ka. Kehakilode pärast muretseda pole vaja.

Olete teinud tõhusat tööd ja saavutanud ideaalse kehamassi indeksi: Soovitan seda säilitada, see tähendab, et enam kaalu ei peaks alandama. Kuid peate väga jälgima oma toidusedelit ja liikumisharjumusi.

Mõni ütleb naljatamisi, et oled rase, aga ega siis 5 aastat ja aastaringselt ikka rase ei olda. See käib nagu mingi perioodi tagant: kaks nädalat pole häda midagi, talun autosõitu jne.

TISS-leht vormistatakse iga jälgimisel viibitud päeva kohta. Esimene leht vormistatakse määruse lisas 19 ja teine leht määruse lisas 20 toodud vormi kohaselt.

Siis äkki hakkab: tõusen hommikul üles ja juba on süda nii paha ja kui veel m autosõitu ka, siis on kogu päev nii vaev olla, see võib kesta nädala, siis läheb üle ja kõik on korras, talun kõike. Praegu on juba kolmas nädal, kus mul on süda täiesti paha, pea uimane ja paks, samuti olen pidanud 2 korda minestama, sellist asja pole enne olnud.

eemaldage tsüstiit kodus kiiresti

Igaks juhuks tegin rasedustesti ja see oli negatiivne, samuti peaks vererõhk normis olema. Äkki oskate nõu anda, mis sellist asja põhjustab, kas võib tegu olla mingi konkreetse haigusnähtusega. Kelle poole peaks pöörduma või siis milliseid analüüse, uuringuid sellistel tunnustel läbi viiakse.

See on noorele inimesele nii kurnav, et töö ja õppimine juba kannatavad. Menstruaaltsüklile on omane, et esimeses pooles, s. Sel ajal peaks olema enesetunne päris mõnus ja muutuma kuskil tsükli keskpaiku veelgi mõnusamaks.

Juhul kui ei toimu viljastumist seda juhtub tänapäeval kahjuks harvalangeb peagi östrogeeni tase ja võimust hakkab võtma progesteroon. Sel ajal võibki naine tunda ennast sandisti. Mida soovitan. Nõu pidada perearstiga, kui ta jagab minu mõtteid, siis kuulata, mida ta soovitab. Võimalus on minna ka naistearsti vastuvõtule. Lahenduseks oleks sobivate hormonaalsete rasestumisvastaste tablettide võtmine, hästi peaks mõjuma ka sünnitamine, loomulikult kui laps puudub valu kõhu allosas 37 oodatud.

Kui kunagi süda sageli kloppis, siis nüüd on pulss ca 50—55 korda minutis. Ajab hingeldama ja iiveldab. Maksa piirkonda on tekkinud valud 3 aastat tagasi opereeriti sapipõis. EKG näitab väikseid muutusi. Olen väsinud, suus on kibe maitse, olen päris haige kohe. VASTUS: Kui ma kirjutan päris ausalt, nii nagu mulle tundub, siis on Teie vaevuste põhjuseks suurest pingest ja stressist tekkinud seisund nimega depressioon.

Sellele haigusele on omane teinekord kõrgenenud tähelepanu kõigi halbade aistingute suhtes, mis käivad organismi funktsioneerimisega kaasas. Kõigil inimestel nii päris tervetel kui enam-vähem tervetel võib esineda suus kibedat maitset, väsimust, uimasust, tunnet, et kõik kohad on väga haiged. Üldse ei tule kasuks ka paljud uuringud, mille täpset tulemust haigele ei selgitata.

Mina oleksin ka närvis, kui mulle öeldakse, et EKG näitab väikseid muutusi. Tekib küsimus, kui väike on ikka väike, ja äkki väike ei olegi nii väike vaid hoopis keskmine. Soovitan usalduslikku vestlust mõne usaldusväärse tohtriga, vere uriini tsüstiidi naistel uurib Teid lähemalt ja toob kõiges selgust.

Siinkohal on eelis perearstidel. Spetsialist on see, kes ütleb, et närvide, mao või neerudega on kõik korras. Minge sinna ja siis tänna. Kuid inimene tunneb end haigena, eriti kui keegi ei suuda midagi avastada, vaid suunatakse ringiratast uutele ja uutele uuringutele.

Loodan, et sain veidi lohutada. Samuti on tihti püsti tõustes veidi nõrkus ja pea käib ringi, teinekord ka pikali olles. Samuti on mul ette tulnud peapööritust söögilauas poole söömise ajal kui pool toidust on söödud.

Olen aastane naine, rase ei ole, tehti kilpnäärme uuringud, mis näitasid, et kilpnäärmes on 1 sõlm ja tsüst ultrahelikas see on sellega seotud? Mis võiks aidata? Samuti olen viimasel ajal juba pooles päevas üsna väsinud. Vajalik oleks täisvere analüüs, võimalik et tegemist on noortel daamidel sageli esineva probleemi, aneemia ehk kehvveresusega. Kilpnäärme tsüst ise vaevust ei põhjusta.

Kahtlasem on sõlm, mis võib olla hormonaalselt aktiivne.

Gaasivalud ehk koolikud ehk voolmed on kõige sagedasem ja kõige lihtsam ootamatu kõhuvalu põhjus. Võivad tekkida sooletegevust muutva toidu söömisel hapukapsas, hernesupp, seened, kaalikas, rohkelt värsket puu- või köögivilja, suures koguses gaasirikka joogi joomine, piimatooted kui on laktoositalumatus jmpikast liikumatust asendist tunde kestev bussireis, või mujal istumine, voodihaige ; palavikust või sooletegevusega mitteseotud kõhuorgani haigestumisest tingitud sooletegevuse häire nt neeruvaagna põletik. Gaasivalude puhul on soolestikus loomulikult oleva gaasi liikumine takistatud soolespasmide või sooletegevuse aeglustumise tõttu. Valud on hootised, lõikava iseloomuga, valud tekivad kõhu erinevates piirkondades üle kogu kõhugaasid ei välju, võib esineda iiveldust, kerget soolepuhitust, palavikku pole. Valude ja vaevuste vähendamiseks: Masseerige kõhtu, püüdke liikuda, keerake end küljelt küljele, et sooletegevust ergutada võib kasutada soojenduskotti kõhule võib võtta tilkadena sisse Espumisani võib põhjustada kõhulahtisustvajadusel võib lisaks võtta paar tableti No-spat Kui gaasivalud aga ei möödu, vaid süvenevad, gaasid ei välju, kõht puhitub üha enam, lisandub palavik ja oksendamine, siis on asi tõsisem ja vajab arstlikku läbivaatust.

Kuid ka see ei tohiks anda loetletud vaevusi. Kui proovid on siiski korras, võib olla vaevuse taga hoopis stress, krooniline üleväsimus või ka depressioon. Olen viimased poolteist kuud olnud puhkusel, rahulikult kodus kutsikat kasvatanud. Paari päeva eest muutus enesetunne aga väga kehvaks — üldine väsimus, loidus, peavalud ja uimasus, külmavärinad.

Söögiisuga on normis, kurnatus on välistatud, enese teada pole ka külmetanud. Kas oskate aidata, millega tegu võiks olla ja kuidas enesetunnet parandada.

Soovitan võtta tableti ibuprofeni, teha sooja jooki ja vaadata, mis juhtub. Kui asi tundub olema kahtlane, soovitan võtta ühendust perearstiga.

Söön korrapäraselt vähemalt 3 x päevas enda arvates tervislikult, joon piisavalt tavaliselt mineraalvett.

Oedipus Trailer

Trennis pole viimase 5 nädala jooksul käinud, aga muidu tegelen tervisespordiga ka, vererõhk on tavaliselt normis mõnikord kipub madal olemaaga peapöörituse ja vererõhu vahelist seost pole täheldanud, sest ka normaalse vererõhuga on peapööritust esinenud.

Kohati on peapööritus nii tugev olnud, et hoia või seinast kinni, et mitte pikali kukkuda õnneks selliseid juhtumeid on harva. Tavaliselt esineb pööritus ka sagedamini õhtuti, kui ma olen suhteliselt väsinud, aga see pole ka alati nii. Kunagi ammu kurtsin seda ka oma perearstile ja siis soovitas ta mul puhata ja veeprotseduure teha.

Puhkamisega on nii, et poole tööpäeva pealt ei saa ju koju magama minna ja veeprotseduurid pole ka nagu erilist efekti andnud.

vere uriinis on valus

Väsinud kipun ma olema küll, aga seni olen ajanud selle mandlite süüks, sest magan ma ka ca 8 tundi öösel. VASTUS: Peapööritus on selline kehvavõitu sümptom, mis on omane paarikümnele sagedasemale ja umbes sajakonnale harvemale haigusele.

Ja ka seda, et vaevus võib olla inimesele omane, ilma et mingit haigust kuskil ka oleks. Mida soovitan: võiks peapöörituse ajal kontrollida veresuhkrut. Kui see on normis siis soovitan nõu pidada ka neuroloogi ja nina-kõrva-kurguarstiga.

Täna hommikul 10 min peale ärkamist hakkas mul nii halb, et surmahirm tuli peale. Üleüldine tugev nõrkus, seista ei jõudnud. Üle keha hakkasin higistama nii, et särk oli täiesti läbimärg ja varbal ka higipiisad.

Nägu lumivalge ning huuled sinised.

mis tähendab valu allosas kõhu paremal pool

Kuskil 30 min pärast läks üle. Eelnevalt olin maganud 10 tundi, midagi tarvitanud ei olnud. Kas selline asi võib olla märk mingist tõsisemast ja ravi vajavast haigusest? Tavaliselt on võimalik, et peale rasket magamist ei taha tõustes veri kehas veel õieti paikneda ja aju saab verd vähem. Nii võib tekkida minestustunne, kahvatus, nõrkus. See on talitlushäire ja mitte haigus. Kui mure on korduv, siis soovitan nõu pidada arsti vastuvõtul.

Perearst on mul tore, alati naeratab ja kirjutab lõputult haiguslehti, ja madala vererõhu vastu soovitab rohkem kohvi juua kas minu igapäevasest liitrist ei piisa veel? Oli nüüd mingi stressi ja külmetuse segu detsembri alguses, ja sestsaadik hakkab hirmus paha iga kord, kui ma nina kodunt välja pistan. Alguses saab õhk otsa, siis hakkab hirmus palav hangede keskel ja ikka niimoodi, et kisud jope eest lahti ja topid mütsi taskuja siis ma lihtsalt pean maha istuma, soovitavalt seni, kuni ma veel näen, kuhu.

Süda peksab, hing on kinni, kõik valutab. Isegi juuksed valutavad, ausõna! Ja kõrvades on selline lennukiga laskumise tunne kõik see aeg. Mind pole talviti väljaskäimine iialgi vaimustanud, aga tänavu on ikka tõsiselt jube. Ja kuidagi järjest halvemaks läheb iga korraga. Mis veel, öösel ei tule und noh nii neljani, aga see-eest hommikul on tõustes suus surma maitse ja siis ma tuian mitu tundi nagu zombi, ja ärkan üles õhtuks, ja siis ei tule jälle und.

Muidu on kah kuidagi ebakindel tunne, isegi kodus sekeldades. Nõusid pestes kipuvad need katki minema, näiteks. Kõigest on ükskõik nagu kopsupõletiku ajal oli paari aasta eest, aga vereanalüüs oli suurepärane, põletikku polevat kuskil. Veeniverd ma andma paraku ei jõudnud, nad võtavad seda ainult poole üheni ja mina enne kolme-nelja toolilt püsti ei tõuse. Kõhn olen ma nagunii nagu tont, kuigi ma söön palju ja peamiselt liha. Kuhu ja millise arsti poole ma peaksin pöörduma?

Tallinnas, eeldusel, et raha ei ole probleem, aga isiksus võib olla? Kohvi asemel on ka üks hea taimne erguti nimega guarana forte tabl. Siin on väike kokkuvõte sellest vahendist. Tekib 1 kuni 2 nädalat pärast ülekannet; 10 transplantaat «peremehe» vastu GvH — kood Immuunpuudulikkuse seisundis olevat patsienti ründavad doonori lümfotsüüdid. Ilmneb 2—3 nädalat pärast transfusiooni; 11 haigustekitajate ülekanne — kood Veretoodetega on oht üle kanda mitmeid haigustekitajaid.

Olulisemad: inimese immuunpuudulikkuse viirus HIVB- ja C-hepatiidi viirus, süüfilise tekitaja, herpesviirus, tsütomegaloviirus, parvoviirus.

Haigus ilmneb nädalaid kuni aastaid pärast ülekannet. Haigusloo operatsiooniprotokolli osa 1 Haigusloo operatsiooniprotokoll edaspidi operatsiooniprotokoll vormistatakse iga patsiendi kohta, kellele osutatakse sellekohast tervishoiuteenust.

Operatsiooniprotokolli kanded 1 patsiendi ravimid tsüstiidi naiste nimekirja ja perekonnanimi; 2 patsiendi vanus ja isikukood; 3 diagnoositud haiguse nimetus ja kood RHK järgi; 4 operatsiooni nimetus ja kood DRG, NCSP või haigekassa hinnakirja järgi; 5 operatsiooni alustamise ja lõpetamise kellaaeg; 6 kirurgi ees- ja perekonnanimi ning registreerimistõendi number; 7 kirurgi assistentide ees- ja perekonnanimi ning registreerimistõendi number; 8 anestesioloogi ees- ja perekonnanimi ning registreerimistõendi number; 9 operatsiooniõe ees- ja perekonnanimi ning registreerimistõendi number; 10 tehtud operatsiooni kirjeldus; 12 operatsiooniprotokolli vormistaja nimi ja allkiri.

Haigusloo erakorralise meditsiini osakonna patsiendikaardi osa 1 Haigusloo erakorralise meditsiini osakonna patsiendikaart edaspidi patsiendikaart vormistatakse iga erakorralise meditsiini osakonnas ravil viibiva patsiendi kohta.

Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Puudub valu kõhu allosas 37 ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene.

Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse neerudest võib urineerimise ajal põletada ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei puudub valu kõhu allosas 37. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk.

Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole.

Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda.

Haiglas olles sai ta puudub valu kõhu allosas 37. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma.

Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis.

Oskate Te kommenteerida, kuidas ja kas üldse solaarium oodatavale lapsele mõjuda võib?

Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik?

pinge ja tõmmates valu allosas kõhu

Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin?

Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere.

Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Puudub valu kõhu allosas 37, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla?

KÜSIMUSED-VASTUSED

Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab puudub valu kõhu allosas 37 ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega.

Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere!

Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk.

Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi puudub valu kõhu allosas 37, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h.

Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud.

Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis?

Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida. Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni?

Menstruaalvalud võivad samuti põhjustada tugevat alakõhuvalu, mis pole erakorraline probleem! Alakõhuvalu võivad põhjustada ka urineerimishäired. Tugevad alakõhuvalud meestel tekivad täielikul uriinipeetusel eesnäärme kuna urineerides võib põletada. Põis võib suureneda lõhkemiseni, siinkohal on vajadus uroloogi konsultatsioon ja võimalik, et kateteriseerimise vajadus.

Äge kõhuvalu lastel Kõhuvalu on üks sagedasemaid tervisehäireid lastel. Enamik juhte laheneb ravita, paljud juhud lahendab perearst ja vaid suhteliselt väike osa ägeda kõhuvaluga lastest vajab haiglaravi. Neil juhtudel on tavaliselt diagnoosiks mittespetsiifiline kõhuvalu.

Ägeda kõhuvalu põhjuseks on kõige sagedamini nakkushaigus. Korduva kõhuvalu sagedasemad põhjused on gaasivalud, kõhukinnisus, toiduallergia, sooleussid ehk -parasiidid. Lastel on päris sageli nn funktsionaalset kõhuvalu, mis tähendab, et otseselt ei ole seedetrakti haigust.

hamster jootmine verega

Tita on ultraheli andmetel väiksemapoolne. Õhupuuduse leevendamiseks teen kõhuhingamist, magan lahtise akna all ja liigun rohkem. Kas on lootust, et kui emakas alla vajub, läheb hingamine kergemaks. Ja kas võib seos olla ka madala hemoglobiiniga 95? Ette tänades, Mari Tere Mari. Soovitused on kõik väga õiged, kindlasti raseduse viimasel nädalal läheb kergemaks. Loodan et võtate raua vitamiini, sest õhupuudust võib tekitada madal rauasisaldus veres.

Kas raseduse ajal vooluse hulk on tavalisest suurem? Mul on teine rasedus 25 ndl. Viimasel ajal märkasin, et mingid heleroheka värviga tükikesed nagu kohupiima on sees, aga nad on hästi väiksed ja vähe ning mitte iga päev.

Muidu vooluse hulk ja värvus on nagu esimese raseduse puhul valge. Mingeid ebamugavusi ega lõhna pole. Nii et ei tea mis asi see võiks olla. Muideks enne standartanalüüside võtmist neid tükikesi on olnud ka, aga analüüsi tulemus ei näidanud midagi. Ette tänades, Tania Tere Tania. Mõnikord raseduse ajal voolus suureneb, siiski paluge arsti võtta uus proov seenelistele.

Olen Minu perearst ütleb, et ma peaksin tegema gripivastase vaktsineerimise, kuna rasedad on ikkagi riskigrupp, ämmaemand aga väidab, et seda ei tohiks. Kumba uskuda? Tere, kategoorilist keeldu gripi vaktsineerimisel ei ole,siiski ei soovita. See on elus vaktsiin, kindlasti võimalus haigustada jääb,ainult kerges vormis. Tehke üldtoetavat ravi: vitamiinid, ujumine, jalutamine, jääge õigel ajal puhkusele.

Kui palju on tõepõhja all väitel, et raseduse ajal käsi üles pesu kuivama pannes jms tõstes läheb lapsel nabanöör ümber kaela?

Oleme kuulnud, et paljud muretsevadkas tohib käsi üle pea tõsta. Tohib, kui seda ei pea tegema 8 tundi päevas. Lapsed väga aktiivselt liigutavad raseduse ajal, mängivad oma nabanööriga.

Võimalust, et läheb ümber kaelajalgade, on palju, siis jälle liigutab eest ära. Neid kordi, millal see võib olla ohtlik, on väga vähe. Kindlasti kodus kasutage kaaslase abi kardinade riputamisel, pesu kuivatamisel — see on ju tore, kui ta on valmis teid aitama. Kuid viimasel ajal painavad puudub valu kõhu allosas 37 kõikvõimalikest hädadest beebil. Nimelt kasutasin rasestumisajal Wellburtini AD -d ja xanaxit.

Rasedus on jõudnud juba nii kaugele, et kui Teie arst pole midagi uuringute käigus avastanud ,siis peaks olema ju kõik korras.

tsüstiit lennata ja ei liigu

Muretsevad kõik tulevased emmed, see võib magneesiumi puuduset olla tingitud. Julgen soovitada Berocca vitamiini jooki, või magneesiumi kelasiini drazeed 2 tk kolm korda päevas. Kindlasti minge perekooli, seal on tore. Torked just siis, kui tahan voodis külge pöörata ,või hakkan tugitoolist tõusma. Need mul tihti kyll ei esineaga ebamugav on. Tunnete pöörates ja tõustes emaka sidemete pinget, ohtlik raseduse kulule see ei ole, kuigi on ebamugav.

Muretsege endale natuke kopsakas tsüstiitide kommentaare püksid, mis toetavad kõhtu, tõuske aeglasemalt, rahulikumalt. Palun teie arvamust ja nõuannet. Käisin valvearsti juures, kus kuulati beebi südamelööke ning tehti ultraheli. Valvearsti sõnul on beebiga hetke kaal g kõik korras, aga emakas on hästi vähe avanenud.

Arst kirjutas välja progesterooni 2 tabelit 3 x päevas ja ütles, et pean kodus puhkama. Arsti juurde lähen tagasi ülehomme. Muidu mingit sporti puudub valu kõhu allosas 37 füüsilist koormust pole olnud. Miks emakas avanes, mis selle tingida võis? Ja mis edasi võib juhtuda või milleks valmis olla? Kas nö puhkereziim jääb kestma raseduse lõpuni või võib olla tegemist ajutise nähtusega. Milline on sobilik puhkereziim — kas ainult voodis lebada või võib ka kodus ringi käia, kui pikalt võib püsti seista…?

Vastust ootama jäädes, Natuke Murelik Tere murelik, olite arsti vastuvõtul vist väga paanikas, rohu nimigi on valesti meeles. Kui oleks situatsioon ohtlik, siis arst oleks pakkunud haiglasse jääda. Ei oska küsimuse teisle poolele vastata, sest ei tea, kui palju see natuke avatust on, võtke ühedust arstiga, kes teid konsulteeris. Olen 5. Nädal tagasi jäi abikaasal kurk haigeks ning tuli köha. Perearst ütles, et mingi väike viirus. Nüüd on haigus jõudnud ka minuni: hirmus nohu ja kurk on veidi valus, arvatavasti seesama viirus.

Ravinud olen nagu alati: nohu jaoks taruvaigu salv nina alla ning kurguvalu vastu mustsõstra toormoosist tee meega. Mures olen aga just seepärast, et ei tea, kuidas seesugune viirus titale võib mõjuda. Kas peaksin mingeid rohtusid võtma ja kui, siis mida. Kas neoangin´i kurguvalu vähendamiseks võib tarvitada? Kui Teil kõrget palavikku ei tekiärge muretsege, siis paranete kiiremeni.

Ämmaemanda vastused. Rasedus

Jooge rohkem vedelikku, teed, neoangiini võib lutsida. Kindlasti jääge koju vähemalt nädalaks. Kui paranete, külastage oma arsti Rasedus praegu 15 nädalat. Olen seni teinud kõike, mis parasjagu meeldib, aktiivsus aitas hästi esialgse iivelduse vastu: käinud vannis, trennis, saunas, juuksuris jne. Nüüd kui olen öelnud teistele et olen rase, siis muidugi kõik asuvad õpetama et oma 5 aastast 19 kg last ei tohiks kindlasti ma enam sülle võtta, samuti ei tohi juukseid värvida ega trenni teha, no vannist ei tasu vist mõeldagi.

Tobe küll teise raseduse ajal selliseid asju küsida, aga no südame rahustuseks ikka küsiks siis üle, seda enam et õpetajaid ju jätkub arvatavasti kõigi rasedate ümber…. Kas raseduse ajal võiks ennast gripi vastu vaktsineerida või pigem mitte?

Ette tänades, Marit Tere, Marit, olge elurõõmus, tehke seda, mida jõuate. Kui tunnete raskust alakõhus või pinget, lubage endale pausi. Last sülle tõstes kükitage ta kõrvale või istuge tooli peale ja siis tõstke, nii väldite ebamugavust.

Mis pudutab gripivaktsiini, siis pigem ei kui jah.