Kui see on valus vasakule allosas kõhtu et see on. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Enamasti lokaliseeruvad valulikud aistingud vaagna piirkonnas, kuid annavad paremale küljele. Vasakpoolsel alakõhuvalul on tõmbetugevus. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Püsiv valu võib ilmneda ka kõhuõõne muude osade rikkumiste korral. Üsna sageli on need tõendid pikaajaliste protsesside kohta seedetraktis ja sapipõies. Valkude seedimine võtab veidi kauem aega ja rasvade kulumine kuni viis tundi.

Ärritatud soole sündroom Pidev kõhuvalu või ebamugavustunne ning vahelduvad kõhulahtisus ja -kinnisus võivad olla tingitud ärritatud soole sündroomist.

Leevendust võid saada oma toidulaua muutmisest, sest on leitud seoseid ärritatud soole sündroomi ning süsivesikute tarbimise vahel. Kõige sagedmini on põhjuseks laktoosi ehk piimasuhkru talumatus.

Kõhuvalu põhjustavad haigused Kõhuvalu võivad põhjustada mitmed haigused. Näiteks maohaavand annab endast tunda pärast sööki, valu tekib ülakõhu keskosas.

Kaksteistsõrmiksoole haavandile on iseloomulik paremal ülakõhus tuntav terav valu, mis esineb tühja kõhuga ja sageli öösiti. Söömise ajal paremasse külge ja isegi selga kiirguv valu on vahel märk sapikividest. Kui kivid liiguvad juba sapijuhasse silmad tõmbuvad kollasekson tegu ohtliku seisundiga, mis vajab kiiret sekkumist.

Sapikivid hakkavad ladestuma vaikselt, kui oled kiiresti kaalus juurde võtnud või ruttu kaalu langetanud. Probleeme võib tekitada ka pimesool. Sellest annab tunda tugev valu paremal alakõhus. Püüa paremal jalal hüpata — kui tunned tugevat valu, siis ära enam oota, vaja on kiiresti haiglasse minna! Uretriit - kusiti põletik. Sümptomid on lokaliseeritud keskel, häbemepiirkonnas, mis süveneb sugu ajal.

Kusepõie vähk. Patoloogia edenedes muutuvad valud püsivaks, tugevateks ja kaasnevad urineerimisprotsessiga. Neerufunktsiooni häired Akuutne valu kõhu alumises osas meestel võib tekkida kusepõie korral, kui konglomeraadid liiguvad mööda kuseteed.

Seda iseloomustab nimmepiirkonna spasmid, sageli loobuvad. Valu ilmnemisel võib kaasneda selline neerufunktsiooni häire: püelonefriit - paiknemine alaseljas, mis ilmneb kõhu all ja kohal; neerude prolapse - on intensiivne; tsüstid, tuumorid - annavad nimmest, on tuhm, kramplik kuju.

Soole haigused Kõige levinumad põhjused, mis põhjustavad meestel valu, paiknevad kõhu alumisse piirkonda - seedetrakti patoloogia. Sümptomite sümptomites esineb erinevusi.

Sageli kaasneb valusündroom selliste soolehaigustega: Mis on inimeste alumine kõht vasakul Ebamugavustunne vasakpoolses kõhu all võib põhjustada inimese mõtlemist anatoomilisele struktuurile.

Paremal, vasakul ja alakõhus valu põhjused, miks valutab vasakul või paremal pool kõht

Mis võib selles valdkonnas häirida? Apenditsiidi võimalik ägenemine ja kõhunäärme põletik. Kui me räägime valusatest tundetest vasakus alumises kõhus, siis väärib märkimist, et see on üsna sagedane esinemine. Esiteks on juhtumite sagedus - see on apenditsiit.

pidevalt tsüstiit mida teha jootmine mudane vere põhjustega

Apenditsiidi valu võib anda mitte ainult kõhu, vaid ka alaselja, kui põletikulise protsessi saba toetub seljale. Mis on inimeste alumine kõht vasakul Ei ole vaja välistada selliseid põhjuseid nagu tsüstiline moodustumine, hernia esinemine, munandite põletik, kuseteede haigused.

Ebamugavustunne vasakpoolses kõhupiirkonnas on seletatav seedetrakti haiguste, uroloogiliste ja selgroo probleemidega. Seetõttu on vaja kaaluda mitmesuguste haiguste sümptomeid, mis põhjustavad selles piirkonnas valu, et saada arusaam sellest, milline spetsialist kontaktiga ühendust võtta. Organid, mis võivad valuda vasakus alumises kõhus Valu korral peate mõtlema kroonilisele haigusele.

Kõige sagedamini tekib probleem urogenitaalsüsteemis meestel. Küsimused Küsimus: Miks võib meestel olla valu kõhu all? Miks on meestel valu kõhu all? Omadused alumise kõhuvalu meestel, kellel on haigused sisemistel suguelunditel Meeste kõhuvalu võib viidata meessoost reproduktiivsüsteemi organite haigustele - eesnäärmele ja seemnevedelikele. Eesnäärme ja seemnepõiekeste paiknevad sügaval vaagnaõõnes, tihedas kontaktis pärasoole tagaosaga ja eesmine põie külge.

Sellised isaste suguelundite anatoomilise paiknemise tunnused toovad kaasa asjaolu, et meessoost reproduktiivse sfääri kaotusega valu sündroom levib paratamatult põie ja pärasoole suhtes.

Samal ajal täheldatakse reeglina ka naaberorganite aktiivsuse funktsionaalseid häireid, nagu sagedased, sageli valulikud, urineerimised ja sagedased lahtised väljaheited tenesmusega tugev soov eemaldada. Eesnäärme piirded on tihedas kiulises kapslis, nii et mis tahes patoloogiline protsess, mis viib suurenenud eesnäärmesse, põhjustab selle kapsli ülekoormamise tõttu valu sündroomi.

  1. 7 tarkust kõhuvalust - Confido Meditsiinikeskus
  2. Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Sellisel juhul on valu erinev ja intensiivne, nii et seda saab tajuda kui ägeda kummardamise või tuhmvalu. Samas on eesnäärme kahjustuste valu sündroomi ühiseks tunnuseks selle püsivus: valu tekib pidevalt, kuni nääre taastub oma algsele suurusele. Ega peale sooleuuringu ei oskagi Teile midagi soovitada. Tegemist võiks olla näiteks pika sigmasoole kui see on valus vasakule allosas kõhtu et see on - see ei ole iseeneset haigus, kuid võib põhjustada vaevusi.

Sigmasooles võivad olla ka divertiklid, mis samuti põletiku korral võivad vaevusi põhjustada. KT uuring, eriti kui seda tehakse nn. Arvan, et peaksite pöörduma gastroenteroloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik? Nõuanded teemal: Üldkirurgia Mul tekkisid valud vasakul alla kõhust mul oli pimesoole op septembris ehk mul apendiks eemaltatud ehk mis võib valu tekkitada Vastas dr Jaan Tepp Vasakul alakõhus paiknevad sigmasool, osaliselt peensool, samuti osa põiest ja kusejuha. Kõikides nendes organites võib olla probleem, mis võib vaevusi põhjustada.

Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust.

Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga?

Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi. Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane. Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada.

Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor. Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida.

Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www.

Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks.

Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad.

Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks? Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti.

Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki tsüstiidi sümptomid naiste ravi ajal kodu kommentaare paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel.

Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule.

Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen.

Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud.

Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest.

Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile.

Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud.

Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada?

veri uriinis noormees neeru tapetud tsüstiit

Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst!

Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud. Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb.

Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5.

Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata.

See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama. D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs.

Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda.

Mis põhjustab valu alumises kõhu vasakus servas? Mis on meestel alumine vasakpoolne kõht

Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine.

Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga.

Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel. Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil.

Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal.

mis saab haigestuse all ees kõhu all tabletid tsüstiidi kapslites

Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna?

Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse?

Alakõhu valu vasakul

Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu.

Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga? Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s.

INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega? See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva. Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud.

Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst.

Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin.

Täna verega jootmine on ohtlik läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis.

Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid.

Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel. Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel.

Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste. Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha.

Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes. Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb?

kuidas vabaneda tsüstiit ei aita midagi nettle aitab tsüstiit

Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud? Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest. Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Vasak külg valutab - mis see võib olla, diagnoosimine ja ravi - Gastriit June

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid. Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku.

Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud.

mis asub alakõhus vasakul?

Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde.

Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve?

Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile? Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud.

Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud.

Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele.

Destiny 2- Valus kicked off the edge

Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha. Nüüd nagu tahaks jälle teha. Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik? Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski.

See on piisav argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada. Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki aastaid reumatoidartriiti. Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon. Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1. Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel.

Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma? Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex. Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta.

Kui Teie emale on määratud marevan antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest. Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla.

Vasak külg valutab - mis see võib olla, diagnoosimine ja ravi

Küsimus nr 17 Tere. Olen 36a naine. Jala proleem on kestnud umbes 1,5 kuud. Üks jalg sääreluu pealt ja ümbert suriseb ja katsudes on tundlik, aga ei valuta. Teise jala sääremarja tekkis veidi aega tagasi kramp, surisemist selles jalas pole olnud. Perearst saatis jala surisemise pärast neuroloogi juurde. Seal näitasin ka põlveõndlasse tekkinud väikest paiset perearstil käies ma seda ei märganud. Mainisin et jalgadele on tekkinud ka viimasel ajal väikseid pindmisi veresooni.

Neuroloog arvas, et surin ja paise võib olla tekkinud põlveõndla närvikahjustusest. Olen määrinud sellega 1,5 nädalat ja kasutanud jalatuge. Nüüd on surisev jala sääremari kuidagi väsinud ja raske, istudes väsivad jalad ära.

7 tarkust kõhuvalust

Ka käed surevad öösel viimasel ajal tihti ära, ja jalg kui ühes asendis pikalt olla. Mida arvate, kas võib kahtlustada hoopis süvaveeni tromboosi ja millisele arstile peaks perearst Tartus sel juhul mind suunama? Suured tänud ette! Abiks võib olla ka vere analüüs — D-dimeerid. Kui D-dimeerid on normis, siis on süvaveeni tromboos äärmiselt vähetõenäoline.

Küsimus nr 16 Tere.