Sest mis põhjusel võib olla kõhu allosas oleva valu,

Head teeb ujumine, harjutused kätele, kõhu- ja seljalihastele pole samuti keelatud. Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 28 aastane naine. Sellisel juhul võib kõhuvalu leevendamiseks korraga sisse võtta söetabletti, juua kummeli- või köömneteed ning süüa vedelat kiudaineterikast kaerahelbeputru. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Soolesulguse korral sõltub ravitaktika valik eelkõige sellest, kas soolesulgusega kaasneb soole verevarustuse häire nn strangulatsiooni ehk iileus või mitte.

  • Soolesulgus | Haiguste ABC - streetbasket.ee
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  • Autor: Ants Peetsalu Soolesulgus ehk iileus on soole peensool on ca 5 m pikk ja jämesool ca 1,5 m pikk läbimatuse seisund, mis on tingitud mehaanilisest takistusest mehaaniline soolesulgus või soolte peristaltika häiretest dünaamiline soolesulgus.
  • Valu koht ja iseloom võivad viidata, milline organ häda kaebab.
  • Neli põhjust, miks ranne valutada võib - Reakt Füsioteraapia
  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  • Gaasivalud ehk koolikud ehk voolmed on kõige sagedasem ja kõige lihtsam ootamatu kõhuvalu põhjus.
  • Sellest mis võiks olla uriin

Krooniline gastriit on sageliesinev haigus, kuid sageli kulgeb väheste sümptomitega. Ägenemiste ajal võivad esineda: mittespetsiifilised ülakõhuvaevused — raskustunne, vaevustunne ülakõhus söömise järgselt täiskõhutunne ülakõhus tuimad kõhuvalud, raskustunne roidekaare all halb suulõhn Ravi põhimõte on maomahla happelise toime neutraliseerimine nt omeprasooli kapslid.

Valu alakõhus Alakõhus paremal puusanuki kõrgusel võib olla valu põhjuseks ussripiku äge põletik ehk pimesoole põletik. Ussripiku põletik või alata juba tunde varem, andes märku kerge iivelduse, isutuse ja üldiselt haiglase olekuga. Pimesoolepõletiku üheks tundemärgiks on valu, mis on ühes kindlas kohas ning kiirgumisega naba piirkonda.

valu ja põletamine naiste ravi urineerimisel

Mõnikord valud on koolikutaolised, hooti. Võib esineda subfebriilne palavik 37,1´,4´´. Ravi on üldjuhul kirurgiline — apendektoomia. Naistel on lisaks sellele ussripikule alakõhus asetsevad ka munasarjad, munajuhad ning emakas. Siinkohal tuleb välistada ka günekoloogilisi haigusi. Paljud on kogenud peavalusid ning tavaliselt aitab nende vastu valuvaigisti.

Ent kui sa tunned, et koged elu kõige hullemat peavalu, mis tekib väga järsku, tuleb kohe kiirabisse helistada. Soovitav on ise haiglasse mitte sõita.

Aspiriini ei tohi siis võtta, sest kui ajuarteri aneurüsm peaks olema rebenenud, võib see verejooksu suurendada. Kuidas aru saada, et tegemist ei ole migreeniga? Migreeni puhul on peas pulseeriv ning tuikav valu. Tekib iiveldus ning suurenenud tundlikkus häälele ja valgusele. Tuim valu paremal alakõhus Tegemist võib olla ussripikupõletiku ehk pimesoolepõletikuga.

Ravi, sõltuvalt sündroomi tõsidusest on sageli operatiivne. Harjutustega ning passiivsete teraapiatega on võimalik vähendada valu ja parandada verevarustust ning valmistada piirkonda ette operatsioonijärgseks taastusraviks, mis tagab kiirema ja efektiivsema taastumise. Ganglioni tsüst Tegemist on healoomulise turse või muhuga randme ning labajala piirkonnas olevate liigeste ja kõõluste läheduses.

Ganglioni tsüst GT tekib, kui liigeste vaheline sünoviaalvedelik sopistub oma anatoomilisest askohast välja ning ei saa enam koheselt vabatahtlikult koju tagasi voolata. Tekkepõhjusteks võivad olla sidekoe degeneratsioon, liigesvedeliku tootmise häirumine, artriit, varasemad traumad. Kõige sagedamini tekib sidekoe degeneratsiooni tagajärjel liigesvedeliku üleproduktsioon fibroblastidest ja mesenhümaalrakkudest.

Esialgseks raviks tuleb proovida soojakompressi, massaaži, harjutusi randmele ning vältida valu tekitavaid liigutusi ning liigset stressi liigesele. Küllaltki palju on uuritud füsioteraapia mõju GT leevendamisele ning leitud positiivsed tulemused võrreldes kontrollgruppidega.

tsüstiidi tablettide loetelu

Jällegi, kui konservatiivne ravi ei anna tulemust, siis on põhjust pöörduda arsti poole, kus eemaldatakse muhu alla kogunenud vedelik süstla või operatsiooni abil. Ringleb ka soovitusi, et tuleks suure jõuga GT-le peale lüüa kas raamatu või muu kõva objektiga. Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s.

Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti.

Sissejuhatuseks:

Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule.

Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla ei kannata. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud.

Kuidas edasi käituda?

Neli põhjust, miks ranne valutada võib Sissejuhatuseks: Randme piirkonnas on tegelikkuses palju rohkem anatoomilisi struktuure, kui võiks arvata. Käsivarre 2 toruluud liigenduvad randmes lodi- ja kuuluuga, mis omakorda moodustavad keerukaid liigeseid veel kuue pisikese seesamluuga. Tehnoloogia arenemise tagajärjel on koormus randmeliigesele aastatega suurenenud ning on praegusel hetkel kõige sagedasem tööalane kaebus. Selles artiklis seletame lahti 4 põhjust, miks keskmisel inimesel võib tekkida randmevalu. Karpaalkanali sündroom Karpaalkanali sündroomi korral pitsutakse mediaannärvi karpaalkanalis.

Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn.

Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest.

Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata.

Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid.

Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud?

Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud.

Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata.

Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama.

D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs.

Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne. Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda.

Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal sest mis põhjusel võib olla kõhu allosas oleva valu jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest.

Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine. Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga. Kas Zibor on ohutum kui Marevan?

ketreol tabletid tsüstiit

Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel. Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s.

Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna?

Ka mitte lendamiseks.

Tervishoiu Akadeemia OÜ: Kõhuvalu

Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse? Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst?

Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu. Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga? Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s.

INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega?

grass bear ushko kui tsüstiit

See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva.

Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida - Haigused - Tervis

Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas.

Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst.

Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin. Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid.

Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel. Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus.

Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste. Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes.

valu allosas kõhtu oli lõhn

Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud?

Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest.

Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor. Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid.

Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud?

Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud. Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde.

Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus?

Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle.

Vastas dr Toomas Kariis

Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile?

Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud. Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud. Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele.

Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha. Nüüd nagu tahaks jälle teha.

Infovoldikud patsiendile

Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik?

Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski. See on piisav argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada. Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki aastaid reumatoidartriiti. Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon. Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1.

Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel.

Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma? Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex. Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta. Kui Teie emale on määratud marevan antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest. Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla. Küsimus nr 17 Tere. Oma päevarezhiim ja toitumisharjumused tuleks kriitilise pilguga üle vaadata ning elustiili liikuvamaks ja tervislikumaks muuta. Oleks hea, kui seejuures konsulteeritaks ka arstiga.

Ka antibiootikumiravi võib kergeid kõhuvalusid põhjustada. Tavaliselt on see võimalik tüsistus ravimi pakendil kirjas. Kui aga valu liiga sagedaseks ja tugevaks muutub, tuleb sellest arstile rääkida. Sel juhul, kui kõht juba mitu päeva ilma teadaoleva põhjuseta valutab, peaks pöörduma arsti poole. Ilmtingimata tuleb arsti juurde minna aga siis, kui nõrgale kõhuvalule kaasub kas nõrkus või palavik, naha või limaskestade muutused, peapööritus, kõhulahtisus, iiveldustunne jms.

Episoodilised valud Sügiseti sageneb ja ägeneb haavandtõbi. Nii maohaavandid kui ka kaksteistsõrmiksoole haavandid põhjustavad söögikordadega seotud valusid. Valud võivad tekkida tühja kõhuga või hoopis pärast söömist, aga kõht võib ka öösel valutama hakata.

RPC-745 - The Colonel

Haavandtõbi on enamasti pärilik ja perekonniti esinev haigus. Ägenemise vallandab sagedasti stress.