Vere ja valusalt kirjutada

Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama.

Romaanis saab Sõgesilma ja Johanni armastuse lugu alguse Petsamost ja jätkub sõjavangilaagris, kus Sõgesilma kutsutakse aupaklikult Fräulein Schwesteriks, kuid ainult niikaua, kuni kestab liitlassuhe soomlastega. Pärast selle katkemist saab Sõgesilmast vang ja ta viiakse laagri territooriumil Lehmalaudaks kutsutud ehitisse, mis on mõeldud sõjaväelastele ja paremal positsioonil vangidele bordelliks. See teeb romaanist äärmiselt seksuaalvägivaldse romaani ja mulle tuleb meelde mu siit ilmast lahkunud tädi jutustus oma vangi ja ämmaemanda rollist Nõukogude sunnitöölaagris, mis sarnaneb Kettu looga ja mida ma kunagi ei ole tihanud või pole ma selleks leidnud jõudu oma loomingus kasutada.

Igal juhul ei ole vangilaagris päevagi, kui ei alandata ja ei peksta. Sõgesilm on võtnud laagris oma kaitse alla noore vene tütarlapse Maša, kes on kaitstud seniks, kuni algab menstruatsioon. Korrutasin endale: Nii ei ole tüdrukul valus. Ja siis viib ta Maša Lehmalauta, kus naistel polnud abi loota, isegi koer Hilma kartis neid rämehäälseid mehi.

Kumb on suurem ohver, ohver või altar, mis ohvrit pühitseb? Ta jättis Maša voodile lamama, läks trepile istuma ja hakkas laulma sama hällilaulu, millega ta oli tavaliselt lapsi uinutanud.

Proovis mitte kuulata toast kostvaid hääli … Kui kõik oli möödas ja viimane püksiauku kinni nööpiv mees lahkunud, tõi ta puruks vägistatud tüdruku Lehmalaudast ära ja mähkis tekkidesse ja läks vett tooma, et tüdrukut puhastada, ja nägi oma armsamat Johanni, kes istus kantiini katusel ega kuulnud Sõgesilma, kui ta teda hõikas. Kettu raamatus on mitmeid armastuse kirjeldusi. Armastus on see, mis aitab ellu jääda ja toime tulla. See tunne annab lootust ja kurjadele hetkedele helgust, mille mahakraapimine teeks elust kaose, kus ahistav ebakindlus, mida sõda sünnitab, otsib väljapääsu ja lahendust.

Sõgesilm on juba sakslaste vang, kui avastab, et on Johannist rase. Ta lamab, kott peas, Lehmalaudas ja kui teda vägistatakse, kardab oma sündimata lapse pärast. Johann liigub nagu unes, ravimite mõju all, ta näeb, kui Sõgesilma viiakse Lehmalauta, kuid ei tee midagi.

Erandiks on kusihappe derivaatidest moodustunud kivid, mis lahustuvad. Dieet on ravi üks peamisi komponente. Kasvaja moodustised vajavad vere ja valusalt kirjutada sekkumist. Miks on valus kirjutada ja alakõhus valutab?

Artiklis kaalume, mida see tähendab, kui valus on kirjutada ja alakõhus valutab. Valu urineerimise ajal ilmneb alati äkki ja võib varieeruda erineva raskusastmega.

See on kuseteede infektsiooni kõige tavalisem sümptom, kuid see võib olla ka märk muudest haigusseisunditest, mis vajavad diagnoosimist ja ravi. Ärritav sümptom Vere ja valusalt kirjutada valus on kirjutada, siis enamasti räägib see põiepõletikust, millega kaasneb veel üks sümptom - patsientidel on alakõhus tugev valu.

Selle patoloogilise seisundi põhjuste mõistmiseks ja teada saamiseks, millise arstiga tuleks samal ajal konsulteerida, peate kaaluma peamisi haigusi, mida see sümptomatoloogia iseloomustab. Niisiis, mis juhtudel on valus kirjutada ja alakõhus valutab?? Üldine informatsioon Uriini läbimise raskusega düsuuria kaasnevad tavaliselt valulikud aistingud.

Lõikamine, põletustunne ja valu urineerimisel naistel

Kerge valu urineerimisel, mida tuntakse väikse ebamugavusena, võib paari päeva pärast iseenesest kaduda ja see on sageli füsioloogilise normi variant. Valu alakõhus ja urineerimisel võib: lokaliseeruvad kusiti kusiti piirkonnas, Urogenitaalorganites, alakõhus või kiirgavad jalgade ja alaseljani; omama lõikavat iseloomu, millega sageli kaasnevad põletustunne ja muud ebameeldivad aistingud; olla sagedase urineerimise samaaegne sümptom väikeste uriinikogustega; ilmnevad urineerimisprotsessi alguses või lõpus.

Kui valus on kirjutada ja alakõhus valutab, on oluline välja selgitada, millise arstiga eelnevalt ühendust võtta. Teave esitatakse allpool.

Patoloogilise nähtuse peamised põhjused Valuliku urineerimise põhjused võivad olla mitmesugused Urogenitaalorganite infektsioonid, aga ka välised tegurid. Sellisel patoloogial võivad olla bakteriaalsed või viiruslikud päritolu põhjused, see võib olla kusejuha trauma tagajärg jne. Nakkused Valuliku kirjutamise ja alakõhuvalu kõige vere ja valusalt kirjutada põhjused on UTI-d kuseteede infektsioonidmis klassifitseeritakse järgmiselt: ülemiste kuseteede infektsioonid, milles nakkusetekitaja on lokaliseeritud neeru piirkonnas püelonefriit ; alumiste kuseteede infektsioonid, mille puhul põletikuline protsess toimub põieõõnes tsüstiitkusiti valendikus uretriit ja eesnäärme kudedes prostatiit.

Meditsiinipraktikas on infektsioonide lokaliseerimist sageli võimatu või väga keeruline eristada, kuna see levib ühest tsoonist teise. Neerudes moodustuv uriin on steriilne. Nakkuslik protsess kuseteede struktuurides toimub siis, kui mitmesugused patogeensed mikroorganismid satuvad kusejuhasse sageli on haiguse põhjustajaks E. Provotseerivad tegurid Kuseteede infektsiooni tõenäosust suurendavate tegurite hulka kuuluvad: suhkurtõbi ja muud kroonilised haigused, mis vähendavad organismi vastupanuvõimet nakkuslike patogeenide suhtes; kuulumine naissoost - naiste kusiti füsioloogiline struktuur ei takista piisavalt patogeenide sisenemist sellesse; vanadus, kuna selle grupi inimestel tekib vanusega seotud immuunpuudulikkus; raseduse ajal, kui on muutunud siseorganite asukoht kõhuõõnes - toimub uriini stagnatsioon, mis provotseerib kuseteede patogeenide aktiivset paljunemist ja hormonaalne tasakaalutus aitab kaasa immuunsuse vähenemisele; mõned rasestumisvastased meetodid näiteks diafragmaalne rõngasmis julgustavad mikroobe ureetra sisenema; eesnäärme suurenemine või muud Urogenitaalsüsteemi funktsioonid, mis mõjutavad uriini väljavoolu; kuseteede kateetri paigaldamine, mis on erinevate nakkuste sissepääsuvärav; neerukivid, provotseerides uriini stagnatsiooni ja nakkusliku protsessi esinemist.

Isegi siis, kui valus on kirjutada ja alakõhtu valutab naistel ja meestel?

vere ja valusalt kirjutada

Muud võimalikud põhjused Lisaks kuseteede infektsioonidele võivad valulik urineerimine ja alakõhuvalu põhjustada ka: Urolitiaas, mille käigus neerudes ja põies moodustuvad kivid. Haigust iseloomustab ebamugavustunne neeru piirkonnas, valu kubemes, alaseljas ja suguelundite piirkonnas valu sõltub kivi asukohast. Protsessiga kaasneb urineerimise ajal terav valu ja põletustunne ning see on omakorda sageli vahelduv.

Patoloogia põhjustavad bakterid klamüüdiamis sisenevad kusejuhasse seksuaalse kontakti kaudu. Klamüüdia avaldub sügeluse ja põletustundena tupes ja labiates naistel, valu alakõhus ja lima suguelunditest.

Ureetra põletikuga muutub urineerimine valulikuks ja sagedaseks. Meestel provotseerib klamüüdia kõige sagedamini uretriidi arengut. Suguelundite herpes. Seda patoloogiat võib iseloomustada iseloomuliku lööbega, mis lokaliseerub suguelunditel, või see võib olla täiesti asümptomaatiline. Kusepõie ja kusiti herpeetilise põletiku korral täheldatakse kuseprotsessi alguses valu ja krampe. Gonorröa on nakkushaigus, mille põhjustajaks on bakterid gonokokid ja mis levib sugulisel teel.

Haiguse äge faas selle arengu algfaasis avaldub valul, mis vere ja valusalt kirjutada hommikul väga intensiivne. Selle haigusega kaasneb limaskesta või mädane eritis kusejuhadest. Kui naistel on valus kirjutada ja alakõhtu valutab, peaks arst välja selgitama põhjused.

Süüfilis on nakkav patoloogia, mis edastatakse peamiselt seksuaalse kontakti kaudu. Esialgset etappi iseloomustab kõva šansi moodustumine patogeense patogeeni tungimise kohas. Valu urineerimisel ilmneb kõige sagedamini meestel. Allergilised reaktsioonid intiimhügieenitoodetele, spermitsiididele, tualettpaberile. Selle patoloogilise nähtuse tagajärjel ilmnevad tursed ja ärritus, mis intensiivistuvad urineerimisega ja põhjustavad valulikkust.

Kuseteede kasvajad. Sage tung tualetti kasutada tekib siis, kui põis või kusejuhid on regulaarselt ärritunud või kui on mõjutatud kuseteede tegevust reguleerivad närvilõpmed. Kusejuha mehaaniline ärritus sellise ärrituse võib esile kutsuda suurenenud seksuaalne aktiivsus, jalgrattasõit, töötlemata materjalidest aluspesu kandmine jne. Lisaks võib valu alakõhus ja urineerimise ajal põhjustada artropaatiat ja spondüloartriiti. Selliste lihasluukonna patoloogiate korral võib täheldada kuseteede kahjustusi.

Patoloogiline seisund võib olla ka teatud ravimite, toidulisandite ja ravi kasutamise kõrvaltoime. Kuna naiste ja meeste urogenitaalsüsteem on anatoomiliselt erinev, on ka kummalgi soole iseloomulikud spetsiifilised valu põhjused. Kuulsa isa pojana pole ta aga jäänud tema "kingadesse", vaid arenenud kaugele, kaugele sealt edasi. Ja see pole selliste dünastiate puhul sugugi iseenesestmõistetav.

Milline tähendus on orkestril ja orkestrimuusikal tänapäeval? Orkester on nagu ühiskonna peegel ja orkestrimuusikale avaldab mõju erinevate ühiskonna nähtuste ja gruppide kooseksisteerimine. Luua orkestrimuusikat tähendab mõelda integratiivselt ajal, mil ühiskonda ähvardab lagunemine, ajal, mil on nii palju individuaalset egoismi. Seetõttu on eriti oluline ikka ja jälle orkestrile kirjutada, et kasvatada ja toita ideed ühiskonna ühtsusest.

Orkestri suurus võimaldab käsitleda suuri probleeme ja need peavad kõnetama võimalikult paljusid. See on nagu festivaliprogrammi koostamine: ka siin on kunst just selles, et kuulajaskonda mitte laiali tõmmata, vaid kokku tuua. Selleks on just Pärnu suurepärane koht. Praegu Frankfurdis elav pika rahvusvahelise kogemusega helilooja Jüri Reinvere on õppinud Tallinna Muusikakeskkoolis Lepo Sumera juures, täiendanud end Varssavi Chopini-nimelises Muusikaakadeemias ning saanud magistrikraadi vere ja valusalt kirjutada alal Soome Sibeliuse Akadeemias.

Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid haiget allosas kõhtu pruunide esiletõstetud spordist tuleks esialgu loobuda.

Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab.

Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades mõnikord allosas kõhu valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal.

Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole vere ja valusalt kirjutada enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all.

Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu.

Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud.

Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada.

Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki.

vere ja valusalt kirjutada

Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

110 Adverbs and Stative Verbs in English

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

vere ja valusalt kirjutada

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil.

Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks.

Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat vere ja valusalt kirjutada pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline.

Naiste kusevalude ravi

Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli vere ja valusalt kirjutada öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist.

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi vere ja valusalt kirjutada arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal.

Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus.

Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa.

Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud.

Mehele on valus kirjutada: põhjused ja ravi

Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil.

Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

vere ja valusalt kirjutada

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

vere ja valusalt kirjutada

Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita.

Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga vere ja valusalt kirjutada võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile.

Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani.

Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi?

Tromboosiühingu e-mail

Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st.

Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist.

Jüri Reinvere: Paavo Järvi on dirigendina tõusnud peadpööritavatesse kõrgustesse

Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt vere ja valusalt kirjutada ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem.

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin?