Valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Mainin igaks juhuks ära, et mul on kilpnääre haige ja hetkel ma ravi ei saa. Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Veel haruldasem vasakpoolse kõhuvalu põhjus on perioodiline haigus ehk Vahemere palavik, mida esineb Vahemere basseinis ajalooliselt elavate etniliste armeenlaste, kreeklaste, itaallaste ja teiste seas. Kui toitumine on tasakaalustatud ja sisaldab kõike vajalikku, siis selle kõrval paar-kolm kommi, küpsist päevas pole kurjast. Pingepeavalud esinevad mul juba 10 aastat, aga mitte iga päev nagu praegu.

Valu põhjused kõhu vasakul küljel kriitiliste päevade jooksul

Tasuma peate ainult erakliinikusse minnes, haigekassapoolse toetusega saate pöörduda haiglate juures olevate naistekliiniku nõuandla günekoloogidejuurde. Maksma peate visiiditasu 5 EUR. Noortele soovitaks ka Seksuaaltervise Kliinikut Tallinna kesklinnas, Mardi 3. Menstruatsiooniaegne valu on sageli noortel, selleks kasutatakse valuvaigisteid või kui need ei aita, siis on teisi preparaate.

Naistearst peab ikkagi teid konsulteerima ja vajadusel ülevaatama. Emakakaela vähiga seotud see küll pole, seega te ei pea muretsema. Uriinilekke osas peab ka naistearst teid üle vaatama. Perearsti juures soovitaks teha uriinianalüüsi. Uriinipidamatus peale sünnitusi Olen 29 aastane naine. Kolme lapse ema. Mul on diagnoositud stress pidamatus, kuid usun, et olukord on natuke hullem kui lihtsalt stressist tingitud pidamatus. Peale selle,et mul on hüppamisel, jooksmisel, aevastamisel, köhimisel jne piss pûksis, siis on mul ka niisama seistes ja istudes piss püksis.

St seda, et ma kohe tunnen kui niriseb. Kõhuvalu võivad põhjustada kõhukinnisus, piimasuhkru ehk laktoosi talumatus, toiduallergia, tsöliaakia, kuseteede põletik, sooleparasiidid, harva ka haavandtõbi või mõni seedetrakti krooniline haigus.

Kõhuvalu võib põhjustada ka ussripikupõletik. Tunnused Funktsionaalse kõhuvalu korral on lapse üldseisund hea, tema isu ja uni ei häiru ning kaaluiive on hea.

valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat

Funktsionaalse kõhuvaluga laps ei oksenda, tal pole palavikku ega nahalöövet. Vahel võivad kaasneda kahvatus, iiveldus või peavalu. Laste kõhupiirkonna vasakpoolse valu harvad põhjused Ägeda valu sündroom võib olla põhjustatud hemorraagilisest vaskuliidist - väikeste arterite patoloogiast, mille korral naha ja limaskestade all esineb mitu verejooksu. Selle haiguse tüüpilisteks ilminguteks on lisaks kõhuvalule ka lillakas lillakas lööve jalgadel, liigesevalu ja neerufunktsiooni häired.

Günekoloog Dr Ülle Kadastik

Veel haruldasem vasakpoolse kõhuvalu põhjus on perioodiline haigus ehk Vahemere palavik, mida esineb Vahemere basseinis ajalooliselt elavate etniliste armeenlaste, kreeklaste, itaallaste ja teiste seas. Sageli läbivad need patsiendid mitu suurt kõhuoperatsiooni, mille käigus midagi ei leita.

Ükskõik, mis on ebamugavuse põhjus kõhu vasakul küljel, pidage meeles, et vastutate oma lapse tervise eest. Murettekitavate sümptomite ilmnemisel pöörduge kindlasti arsti poole - see on ainus viis ohtlike komplikatsioonide tekkimise ärahoidmiseks. Lapsel on vasakul allosas kõhuvalu Miks soolestik valutab vasakus alakõhus Inimene peab tähelepanu pöörama igale valule. Meie keha annab alati valuprobleemidest märku Isegi kõige väiksemaid kõnesid ei saa jätta läbivaatuseta.

Võib juhtuda, et valu avaldub ühes kohas, kuid tegelikult annab see lihtsalt teises kohas asuvast elundist. Te ei saa põhjust iseseisvalt kindlaks teha Miks ilmnevad valud kõhu alumises, vasakus servas?

Teema: Valu vasakul pool kõhus puusakondi kõrval

Mida see tähendab? Millise organiga saab seda seostada? Millise arsti juurde peaksin pöörduma? Vaatleme probleemi meditsiinilisest vaatenurgast. Sageli on see seotud sooletraktiga. Soolestikus esineva valu põhjuse väljaselgitamiseks pöörduge pädeva gastroenteroloogi poole. Ta paneb täpse diagnoosi ja määrab tõhusa ravi.

Sageli tunnevad naised valu alakõhus vasakul küljel. Arstid nimetavad seda vaagnapiirkonna valuks. See võib olla terav, terav, tuim, tõmbav, krampis. Põhjused võivad olla erinevad - probleemid soolestikus, liigestes, luudes.

Enamasti on see tingitud soolehaigustest.

Kui lapsel kõht valutab

Naistel on selle põhjuseks günekoloogilised probleemid. Meestel - uroloogilised probleemid. Inimeste vasakul küljel on peensoole silmused. Paljud naised küsivad endalt: miks on munasarjad menstruatsiooni ajal haiget teinud? Tundub, et ovulatsioon toimus juba ammu ja ebamugavust ei tohiks.

Tegelikult võivad äkilise valu põhjused olla seotud paljude teguritega. Oluliste põhjuste hulgas võib märkida nii psühholoogilisi tegureid kui ka füüsilisi, see tähendab keha kui terviku üldseisundit. Kui munasarjad menstruatsiooni ajal valus, peate kaaluma erinevaid võimalusi. Hormonaalsed häired.

KÜSIMUSED-VASTUSED

Kui äkki tunnete munasarja valu esimest korda, teate, et see võib olla põhjustatud hormonaalsetest häiretest. Kui meie kehas esineb teatud hormoonide tasakaalustamatust, tekib seisund, mida iseloomustab ülitundlikkus toimuvate muutuste suhtes.

See tähendab, et haiguse suurenemise tegelik võimalus suureneb vaid veidi ülejäägiga. Vaadake oma naise tervist mitte ainult kord kuus, vaid pidevalt. Põletikuline protsess. Kui organismis esineb infektsioon, siis menstruatsiooni ajal haavavad alumine kõhus ja munasarjad. Fakt on see, et kahjulikud mikroorganismid ei kao menstruatsiooni ajal, vaid jätkavad oma kangekaelseid elatusvahendeid. Isegi varjatud põletikulise protsessi korral täheldatakse valu paremal või vasakul.

Mõned naised usuvad, et menstruatsiooni puhul on valu normaalne, kuid see ei ole tõsi. Tavaliselt ei tohiks valu olla või see peaks ilmuma väga vähe. Juhul kui kogu menstruatsiooniperioodi jooksul on vaja võtta valuvaigisteid, räägime patoloogilise protsessi arengust.

Pidage meeles, et kui parem või vasak munasarja on valus, on konkreetsed põhjused. Kõige parem on kõhklemata günekoloogi külastamiseks. Menstruaaltsükli häired.

Suspense: Heart's Desire / A Guy Gets Lonely / Pearls Are a Nuisance

Menstruatsioonitsükli rikkumised põhjustavad sageli kõhuvalu valu kõhu all ja munasarjade piirkonnas. Seda seetõttu, et kogu reproduktiivsüsteemi toimimine on häiritud. Valu on tavaliselt pärast ovulatsiooni lõppu ja tsükli lõpus raskendatud. Selliseid tervisehäireid iseloomustab ärrituvus, muljetavaldavus, pisarus, rahulolematus eluga. Halva tuju taustal väheneb seksuaalne soov sageli. Üldiselt tundub tsükli teisel poolel, et reproduktiivfunktsiooni probleemiga naine tunneb tähtsust: teda võib häirida sagedased peavalud, südamepekslemine, nõrkus, raske apaatia.

Kasvaja koosseisud. Igasuguse kasvajaga, eriti pahaloomulise kasvajaga, kaasneb asjaolu, et parem või vasak munasarja on väga häiritud. Moodustunud tuumoritega suguelundite sees emakas, lisandid või munasarjad ise iseloomustab naist valu. Mõnikord muutuvad sümptomid nii tugevaks, et neid ei saa eirata. Sellisel juhul võivad tekkida liigsed higistamine, palavik ja meeleolu muutused. Haigus ei saa olla asümptomaatiline, mistõttu haiguste olemus näitab alati algpõhjust.

Mõnikord tõmbab perioodiliselt kõhu, hoolimata tsükli faasist. Igakuise tõmbamise ajal suureneb munasarjade valu.

valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat

Kasvaja haigused diagnoositakse ultraheliga üldisel valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat. Menstruatsiooni patoloogiline vool.

Menstruatsiooni patoloogiline kulg hõlmab selle kestuse muutumist, heakskiidu arvukust ja tsükli päevade arvu. Näiteks kui naisel oli varem päevane menstruatsioon, siis hiljem muutus tsükkel ebakorrapäraseks või oluliselt pikenenud vähenenudsiis võib ta rääkida peidetud probleemidest munasarjades.

Mõnel juhul ei ole munasarjadel aega munade tootmiseks või töötavad liiga kõvasti. Menstruaaltsükli mis tahes rikkumise korral tuleb kohtumine spetsialistiga kokku leppida.

Menstruatsiooni patoloogilist kulgu ei ole vaja eirata, sest see ähvardab täiendavaid raskusi kontseptsiooni ja tervisega üldiselt. Samal ajal võib valu ilmneda ainult menstruatsiooniperioodil ja olla teistel tsüklipäevadel. Kui vasak munasarja valus Miks vasaku munasarja haiget teeb? Kui te olete mures, et valu vasakul küljel tõmbate või valate valu, peaksite tähelepanu pöörama soolte seisundile.

Väga sageli on mõned haiguse tühjendamisega seotud tervisehäired. Kontrollige, kas teil on kõhukinnisus, kas teil on kõhuvalu tunne või üldine ebamugavustunne? Tasub muuta oma dieeti. Soovitav on püüda süüa iga päev samal ajal, nii et see oleks paremini imendunud. Tarbige rohkem värskeid köögivilju ja puuvilju, piimatooteid, erinevaid teravilju.

Sellised tooted nagu valge leib, pasta, majonees, igasugused maitseained, rasvased vorstid peaksid olema piiratud või täielikult kõrvaldatud. Sümptomid tsüstiit tüdruk see muudab sooled raskemaks ja omakorda avaldab survet munasarjadele.

Mõnikord segatakse munasarjades valu soolte spasmidega. Kui teie vasakus munasarjas on menstruatsiooni ajal valus, peaksite oma keha lähemalt vaatama. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus kõhu all paremal valus. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki.

Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja?

valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat

Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja.

Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr.

Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik tsüstiidi eest kirjast m keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil.

Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad.

  • Kui arst ei pahanda, saavad emad paralleelselt ettenähtud ravikuuriga kasutada valu kõrvaldamiseks ohutuid "vanamoodsaid" meetodeid: gastriidiga võite anda lastele kooritud ja peeneks hakitud õunu roheline ; Urogenitaalsüsteemi haiguste korral on soovitatav anda imikutele taimseid keetiseid või spetsiaalseid taimeteesid; südamehaiguste korral soovitatakse väikestel patsientidel juua palderjanist, rosmariinist, raudrohust valmistatud keetmist; põrna patoloogiate korral tuleks kasutada taruvaigu tinktuuri jne.
  • Günekoloog Dr Ülle Kadastik - Kuivaks | Abiks uriinipidamatusega inimestele
  • mis asub alakõhus vasakul?
  • Valu põhjused kõhu vasakul küljel kriitiliste päevade jooksul - Climax
  • Laura
  • Valu vasakul pool kõhus puusakondi kõrval - Perekooli Foorum
  • Valu vasakul pool kõhus | Üldkirurgia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - streetbasket.ee

VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine.

Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema.

valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat

Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni.

Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust.

INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid.

Nüüd aga on see mida cystiit naistel naistel välja näeb tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda.

Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil valu allosas kõhtu vasakul pool tüdruk 10 aastat, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma.

Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla.

Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis.

Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel.

Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere!